sobota 14. novembra 2015

Paris, je t'aime

Ahojte,

po dlhej dobe som späť. Rozhodla som sa opätovne vrátiť k písaniu blogu. 

Minulý rok som toho veľa zažila, aj preto trocha ľutujem, že som sa postovaniu nevenovala intenzívnejšie. Posledné dva semestre som strávila ako ERASMUS študent v Krakove. Okrem toho som veľa cestovala - Belgicko, Madrid, Tenerife. V máji Viedeň a Praha. Už tradične som navštívila aj Tatry. Počas prázdnin som sa opäť vrátila na Kanárske ostrovy, tentokrát okrem Tenerife aj na Fuerteventura. Škoda však plakať nad rozliatym mliekom! Možno vám tieto zážitky zhrniem v nejakom januárovom (sumárnom) poste. 

V dnešnom príspevku vám priblížim aspoň posledný výlet, ktorý je celkom aktuálny. Pred týždňom som sa vrátila z Paríža. Mesto nikdy nebolo na vrchu môjho cestovateľského zoznamu. Napriek tomu rozhodnutie navštíviť ho vôbec neľutujem! Paríž je krásny a atmosféra v ňom jedinečná. Ľudia sú milí, pokojní, kultivovaní a väčšinou vkusne oblečení s prirodzeným šarmom a eleganciou. Vôbec teda nedokážem spracovať aktuálne dianie z mesta svetiel...(viac TU)

PRAY FOR PARIS!



V Paríži sme strávili päť dní. Videli sme všetko, čo sme si naplánovali, teda až na Versailles. Dojmy z mesta sú skvelé. Eiffelovka je omnoho väčšia (nie vyššia) než som čakala. Najviac mi učarovala štvrť Montmartre, s jej najznámejšou dominantou bazilikou Sacre Coeur a množstvom maličkých obchodíkov. 


katedrála Notre Dame


pohľad z Eiffelovky


    Samozrejme, nemohli sme si odpustiť pripnutie zámku na most lásky, ochutnávku kvalitného vína, ani             croissant na raňajky. 


bazilika Sacre-Coeur
Arc de triomphe



Všetkým vám prajem pekný víkend.

2 komentáre: